Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 


Ajankohtaista:

Evakkotarinoiden taltiointi on hyvässä vauhdissa, mutta lisää haastateltavia toivotaan löytyvän. Siksi pyydämme ilmoittamaan meille, mikäli tiedossasi on omia muistoja kertova evakko.
 
Rauhaisaa Joulua ja   Hyvää Uutta vuotta 2019.                  
     
 
 
 
Evakkokirjasia myytävänä tilaisuuksissamme 3 €/kpl. (omakustannushinta)
 
 
   

Lue viimeisin jäsentiedote tästä.

 

Pirkkalan Karjala-seura on saanut Pirkanmaan Liitolta Suomi 100 -rahoitusta Evakkojen Suomi -hankkeelle.
Katso lisää.

 

Sivut päivitetty18.8.2018

Tervetuloa Pirkkalan Karjala-seura ry:n kotisivuille!

 

Historiasta lyhyesti

Seuramme perustettiin vuonna 1946 Tampereen Karjalaiset ry:n alaisena kerhona, mutta jo seuraavana vuonna pidettiin 12.10.1947 itsenäisen seuran perustava kokous. Perustetun seuran toiminnan periaatteet noudattivat Karjalan Liiton ja Tampereen Karjalaistet ry:n päämääriä.

Pirkkalaan sijoitettiin sodan jälkeen evakkoja etupäässä Sakkolan porsaspitäjästä ja vuoden 1948 lopussa evakkoja oli yhteensä 613 henkilöä. Määrä oli sen hetkisestä kunnan koko väestöstä n. 24 %.

Seuran toiminta oli vilkasta, jäsenmäärä kasvoi nopeasti yli sadan henkilön. Seurassa toimi mm. ohjelmatoimikunta, mieskuoro, lausuntakuoro. Kunnanvaltuustoon karjalaiset saivat oman edustajan. Toiminnan alkuvuosina tarinailtoja pidettiin jäsenten kodeissa.

 

Seuramme tänään

Pirkkalan Karjala-seura juhlii tänä vuonna 70-vuotista toimintaansa yhdessä itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlinnan kanssa. Jäsenmäärässä tapahtui laskua 2000-luvun vaihteessa, mutta viime vuosien aikana olemme saaneet toimintaan mukaan uusia jäseniä. Tällä hetkellä meitä karjalaisia evakkoja, evakon jälkeläisiä ja muita karjalaisesta kulttuurista kiinnostuneita on noin 80 henkilöä.

Toimintamme runkona ovat kuukausittain pidettävät tarinaillat, joissa jäsenemme tai kutsut asiantuntijat pitävät esityksiä Karjalasta tai karjalaiseen kulttuuriin liittyvistä aiheista.

Seura toimii yhteistyössä Pirkkalan kunnan, seurakunnan ja muiden kulttuuritoimijoiden kanssa. Vuodesta 2010 alkaen seura on myöntänyt stipendin Pirkkalan peruskoulun yläasteen päättävälle oppilaalle. 

Tarinailtojen lisäksi järjestämme muutakin koulutus ja virkistystoimintaa kuten teatteriretkiä.

Tiedotamme tilaisuuksistamme kotisivujemme lisäksi Facebook sivuillamme, Pirkkalaisen "Yhdistykset" -palstalla ja Karjala-lehden Seurapalstalla sekä sähköpostein, tekstiviestein ja tarvittaessa myös kirjeitse.

Seuramme tekee tiivistä yhteistyötä Karjalaiseurojen Tampereen Piirin ja Karjalan Liiton kanssa ja toteuttaa niin tarkoitusta ja tavoitteita.